5 dl vatten
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
2-3 stora finrivna morötter
2 tsk salt
1 rejäl matsked honung
7-8 dl vetemjöl.
2 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
2 rejäla skedar keso
Samt gärna några matskedar skalade sesamfrön och hela linfrön
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Värm vatten tilll 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt olja, morötter, honung och salt. Tillsätt sedan havregryn och grahamsmjöl och typ 7 dl vetemjöl, degen blir kladdig! Arbeta ihop. Låt jäsa i ca 30 minuter.
"Häll" ut degen i en långpanna med papper. Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Lår jäsa 30 minuter och grädda sen i 15-20 min på 220 grader. Låt brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar. Går utmärkt att frysa!
Keso och frön kan uteslutas, det blir lika gott ändå :) Har även gjort utan morötter, helt ok!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar